Militārie objekti kā reģionālo attīstību ietekmējošs faktors Latvijas piekrastē un Latvijas-Krievijas pierobežā - Balodis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba mērķis ir noskaidrot un ar izvēlētiem reģionālās attīstības indikatoriem, analizēt, kā militārie objekti ietekmē pierobežas reģionu, kā piemēru ņemot Latvijas piekrasti un Latvijas – Krievijas pierobežu. Militārie objekti ir nekomerciālas fiziskas struktūras, kas ietekmē reģionālo attīstību, jo Latvijas piekrastē un Latvijas - Krievijas pierobežā militāro objektu blīvums ir lielāks nekā centrālajā Latvijas teritorijā, kas tādējādi palielina to ietekmi uz reģionālās attīstības procesiem. Lai veiktu analīzi savstarpējās mijiedarbības noskaidrošanai starp reģionālās attīstības indikatoriem un militārā objektu, ir izstrādāts militārais objekta novietojuma indekss (Q). Latvijas piekrastes un Latvijas – Krievijas pierobežas vidējais militārā objekta novietojuma indekss ir Q = 802,97. Latvijas piekrastes militāro objektu novietojuma indeksa vidējā vērtība ir Q = 679,069, savukārt Latvijas – Krievijas pierobežas militārā objekta novietojuma indeksa vidējā vērtība ir Q = 1212,80

Aim of master's thesis is clarifying and analyze selected regional development indicators for analyze for military sites affected border regions, and the imapcts of the Latvian coast and the Latvian - Russian border. Military facilities are non-commercial physical structures that affect regional development in Latvian and Latvian coast - the Russian border military objects density is greater than the central Latvian territory, thereby increasing their impact on regional development processes. To perform the analysis of the interaction between the regional development indicators and military facilities are set up in the military position of the object index (Q). Latvian coastal and Latvian - Russian border average military object orientation index is Q = 802.97. Latvian coastal military object position index of the average value is Q = 679.069, while the Latvian - Russian border military object location index of the average value is Q = 1212.80.
Military objects as a influenced factor for regional development in Latvian coastline and Latvian –Russian borderland region
Keywords: Ģeogrāfija