Inteliģentie informācijas tīkli - Liepiņš, Edgars (Latvijas Universitāte, 2006)
Lai uzņēmums varētu nodrošināt sava iekšējā datortīkla drošu un stabilu darbību, jābūt sistēmai, kurā katrs komponents viens otru papildina un administrators ir spējīgs to visu centralizēti pārvaldīt. Bakalaura darbā „Inteliģentie informācijas tīkli” noskaidrots kādas funkcijas veic autora pētītais lokālais datortīkls, izpētīts, kādas funkcijas jāveic inteliģentajam informācijas tīklam, izstrādāti vairāki iespējamie varianti, lai tīklā esošā inteliģence palielinātu drošību un samazinātu administratora ikdienas darbu daudzumu. Pamatojoties uz pētījumu, tika izstrādātas prasības autora pētītā datortīkla pārveidei, kas tiek realizētas praksē.

For company, to provide secure and stable operation, there must be system, where components improve each other and administrator is able centralized control the system. In bachelor work „Intelligent information networks”, there are enquired which functions author’s researched network do, explored which functions have intelligent information network to do, developed several possible versions, where intelligence in network, increase security and decrease administrators amount of work. On basis of research, there were made requirements for author’s researched network reorganisation, which are realized in practice.
Intelligent information networks
Keywords: Datorzinātne