Sapņu interpretācijas: mūsdienu pilsētas kultūras materiāls. - Baikova, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2023)
Darbs ir veltīts pravietisku sapņu naratīvu analīzei, uz kuras pamata ir interpretācijas modeļi mūsdienu pilsētas kultūrā. Darba galvenais mērķis ir sapņu specifikas un interpretācijas modeļu identificēšana pravietisku sapņu stāstos. Darbs sastāv no trīm nodaļām. Pirmajā nodaļā aplūkoti galvenie sapņu vēstures pētījuma aspekti, izklāstīta sapņu specifika un definēta pētījuma terminoloģija. Otrajā nodaļā ir identificēti interpretatīvie modeļi, kas balstīti uz krievvalodīgajiem pētījumiem, izmantojot naratīvu materiālu par pravietisku sapņu. Trešajā nodaļā ir analizēta tiešsaistes aptaujā apkopoto pravietisku sapņu naratīvu analīze un šā materiāla izklāsts tabulas veidā. Darbs varētu ieinteresēt pētniekus, kā arī tos, kurus interesē līdzīga problemātika.

The master's paper is devoted to prophetic dreams narratives, on the basis of interpretative models in contemporary urban culture. The research goal is identifying the specificity of dreams and the interpretive models in the narratives of prophetic dreams. The work consists of three chapters. The first chapter examines the main aspects of the study of the history of dreams, presents the specifics of dreams and defines the terminology of the study. The second chapter identifies interpretative models based on Russian language studies, on the material of narratives about prophetic dreams. The third chapter analyzes the prophetic dreams narratives collected through the online survey and presents the material in a table. The work may be of interest to researchers, as well as anyone interested in similar research questions.
Interpretations of Dreams: The Material of Modern Urban Culture.
Keywords: Valodniecība un literatūrzinātne; сновидения; вещие сны; модели интерпретации; городской фольклор