Konstrukcijas un pierādījuma uzdevumi ģeometrijā vidusskolas matemātikas kursā - Kurme, Ieva (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbā "Konstrukcijas un pierādījuma uzdevumi ģeometrijā vidusskolas matemātikas kursā" ir aplūkotas dažādas tēmas, kas saistītas ar šiem uzdevumu veidiem matemātikā – aksiomu sistēmas un to attīstība, loģikas elementi, kā arī aplūkotas šo uzdevumu risināšanas metodes un metodika. Šī darba mērķis bija izstrādāt atbalsta materiālu skolotājiem konstrukcijas un pierādījuma uzdevumu ģeometrijā mācīšanai. Darbs sastāv no 6 nodaļām un 3 pielikumiem. Kopumā darbā ir atrisināti un izanalizēti 82 konstrukcijas un pierādījuma uzdevumi , no tiem 44 pierādījuma uzdevumi un 38 konstrukcijas uzdevumi.

The aim of master`s thesis "Solving problems of constructions and proofs in geometry of secondary school mathematics" is to make support material for teachers who teach geometry in the secondary shool. The present paper also contains issues that are relevant to this type of geometrical problems - the development of axiomatic system, elements of logic, and, in addition to that it contains the summary of the methods of solving this type of geometrical problems. This paper consists of 6 chapters and 3 annexes. overall master thesis includes 82 solutions and analysis for both – construction problems and proofs.
Solvina problems of constructions and proofs in geometry of secondary school mathematics
Keywords: Matemātika