Ingas Gailes daiļrade: tematika, problemātika, poētika - Erdmane, Elīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbā „Ingas Gailes daiļrade: tematika, problemātika, poētika” pētīta dzejnieces, dramaturģes un prozaiķes I. Gailes darbos atspoguļotā specifiskā pieredze, kas saistīta ar sievietes ķermeni un seksualitāti, un sievietes eksistences problemātiku mūsdienu sabiedrībā. Dzejnieces daiļrade līdz šim nav sistemātiski pētīta. Darba mērķis ir apzināt un atklāt I. Gailes personības un daiļrades īpatnības, balstoties uz mūsdienu feminisma literatūrteorijas un kritikas teorētiski metodoloģiskās pieejas. Apgūti I. Gailes teksti, kas publicēti laikā no 1999. līdz 2016. gadam un izpētīti dzejnieces darbu vērtējumi mūsdienu latviešu literatūras kritikā. Aktualizēta feminisma literatūras teorijas un kritikas teorētiski metodoloģiskā joma. Pievērsta uzmanība ar dzimumdiferences izpēti saistītās terminoloģijas adaptācijas problēmām latviešu literatūrā.

In master’s work „Inga Gaile’s Creativity: themes, problems, poetics” has been studied the specific experience related to the female body and sexuality and the problems of women’s existence in modern society, which has been reflected in the poet’s, playwright’s and prose writer’s I. Gaile works. The poet’s writings have not been systematically studied. The aim of the work is to identify and discover I. Gaile’s personality and artistic features, based on contemporary feminist literary theory and criticism theoretically methodological approach. The author of the work studied I. Gaile’s texts published between 1999 and 2016 and studied the evaluations of the poet’s work in contemporary Latvian literary criticism. The author has highlighted feminist literary theory and criticism theoretically methodological field and focused on problems of terminological adaptation related to gender studies in Latvian literature.
Inga Gaile’s Creativity: Themes, Problematics, Poetics
Keywords: Filoloģija; sievietes tēls; sievietes pieredze; ķermenis; objektifikācija; seksualitāte