Lineārās programmēšanas uzdevumi veselos skaitļos - Leja, Jānis Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs veltīts lineārās programmēšanas apakšnozarei – lineārajai programmēšanai veselos skaitļos. Darbā izklāstītas trīs lineārās programmēšanas veselos skaitļos uzdevumu risināšanas metodes: sazarošanās un robežu metode, Gomori metode un Balaša algoritms. Metodēm dots apraksts, tās ilustrētas ar piemēriem. Šis bakalaura darbs ir metodiska rakstura un var noderēt, apgūstot specifiskos lineārās programmēšanas uzdevumus veselos skaitļos.

The Bachelor’s Thesis is dedicated to sub-sector of Linear Programming problems – the Integer Programming. There are mentioned three methods of solving Integer Programming problems: Branch and Bound algorithm, Cutting Planes algorithm and Balas’ Additive algorithm. The methods are described and illustrated with examples. This Bachelor’s Thesis has a methodical nature and it can help with learning the specific tasks of Integer Programming.
Integer Programming Methods
Keywords: Matemātika; lineārā programmēšana; lineārā programmēšana veselos skaitļos; sazarošanās un robežu metode; Gomori metode; Balaša algoritms