Aktuālo notikumu analīze Twitter vidē - Ščerbakova, Natālija (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba “Aktuālo notikumu analīze Twitter vidē” mērķis ir izpētīt, kā savākt un analizēt sociālā tīkla Twitter lietotāju tvītus. Darba gaitā tika noskaidrots, kādi ir esošie resursi tvītu meklēšanai, ievākšanai un analīzei. Tika salīdzināti esošie rīki, identificēti to priekšrocības un trūkumi. Pētījumam tika izmantoti Latvijas lietotāju tvīti, kas ir atlasīti pēc atslēgvārdiem, datuma un valodas. Izpētei darbā tika izvēlēti tvīti par Covid-19 epidēmiju. Darba rezultātā tika izstrādāta Python programma, kas mijiedarbojas ar Twitter API, meklē tvītus pēc noteiktiem kritērijiem un saglabā tos piemērotā veidā. Saņemtie tvīti un tvīta dati tika strukturēti un veikta datu analīze, kā arī izpētīti dažādi avoti un publikācijas par šo tēmu.

Bachelor’s work’s “Analysis of current events in the Twitter environment” objective is to explore how to collect and analyse specific tweets of Twitter users. In the course of work, it was classified, what are the resources used for search for tweets, as well as their collection and analysis. The existing tools were compared, and their pros and cons were identified. Only tweets of Latvian users were used for this study, which was determined by keywords, date and language. Tweets about Covid-19 epidemic were selected for the research. As a result of this work, a Python program was developed, which interacts with Twitter API, searches for tweets by specific criteria and conveniently saves them. The received tweets and tweet data were structured and analysed, as well as various sources and publications on this topic were researched.
Analysis of topical events on Twitter
Keywords: Datorzinātne; Twitter; Twitter API; Covid-19; datu analīze