AS „REVERTA” NVS valstu rezidentu kredītu pārvaldīšanas, restrukturizācijas un piedziņas problēmas - Bridāne, Anete (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba nosaukums – A/S „REVERTA” NVS valstu rezidentu kredītu pārvaldīšanas, restrukturizācijas un piedziņas problēmas. Darba mērķis – noskaidrot un izvērtēt problēmas, kādas rodas pārvaldot, restrukturizējot un veicot piedziņu uz NVS valstu rezidentiem izsniegto kredītu portfeli, kā arī izstrādāt priekšlikumus šo problēmu iespējamai samazināšanai. Izvirzītie uzdevumi: 1)Kreditēšanas attīstības Latvijā, laika posmā no 2006.gada līdz 2012.gadam apskats un analīze, Latvijas banku sektora galveno rādītāju izpēte; 2)A/S „Parex banka” darbības, aktīvu struktūras īss apskats un analīze; 3)A/S „Reverta” pārvaldītā NVS valstu rezidentiem izsniegtā kredītu portfeļa analīze; 4)Ar NVS valstu rezidentu kredītu pārvaldīšanu, restrukturizāciju un piedziņu saistītu problēmu padziļināta izpēte un analīze: 5)Nozares ekspertu intervēšana. Diplomdarbā 84 lapaspuses, 23 attēli, 6 tabulas, 1 formula un 2 pielikumi. Atslēgas vārdi: banka, kredīts, restrukturizācija, NVS, Reverta,Parex

The title of the Master Thesis – Management, restructuring and recovery problems of CIS resident loans at JSC “REVERTA” The aim of the Master Thesis – the analysis of the problems of managing, restructuring and recovering loans from CIS residents, and possible suggestions for the further improvement. Tasks set in order to reach the aim: 1)To research the banking sector in Latvia during period 2006. - 2012.; 2)To characterize JSC “Parex banka” from beginning till takeover; 3)To characterize JSC “Reverta” and analyze Reverta’s CIS loan portfolio; 4)To clarify and analyze problems of managing, restructuring and recovering loans from CIS residents; 5)To interview experts of lending, restructuring and recovering CIS loans; 6)To make conclusions and purpose suggestions in order to minimize clarified problems. The Master Thesis contains 84 pages, 23 pictures, 6 charts, 1 formula and 2 appendixes. Key words: bank, loan, restructuring, CIS, Reverta, Parex
Management, restructuring and recovery problems of CIS resident loans at JSC „REVERTA”
Keywords: Ekonomika