Privātās veselības aprūpes sistēma - Šemelis, Andis (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darba ievaros izstrādāta individuāla, pilnībā funkcionējoša sistēma ar mērķi – uzturēt pacientu un ārstu reģistru, kur ārstam ir savs kabinets un atbilstošā profesija. Papildus – iespēja pieteikt jaunas vizītes pie speciālista, unikālas reģistrācijas ietvaros. Sistēma nodrošina darbu tiešsaistē caur pārlūkprogrammu. Tās mērķis ir efektīvi, bez lielām pūlēm, nodrošināt attālinātu iespēju reģistrēt pacientu vizītei, kur pacients ir pakalpojuma saņēmējs, kuru sniedz privātās veselības aprūpes uzņēmums tā pilnvarota pārstāvja vārdā, kas veic reģistrāciju. Izstrādātā sistēma nodrošina arī atskaišu drukāšanu tiešsaistē.

Within the scope of the qualification work developed indivdual, fully functional system with aim – maintain patient and doctor register, where doctor has his own cabinet and the appropriate profession. Additionally – possibility to register a new appointment to a specialist, within the scpope of a unique registration. System supports work online through a WEB browser. Its goal is to effectively, without huge effort, support distance registration of an appointment where patient is the receiver of service which is offered by private health care company with its approved employee, who does the registration. Developed system supports report printing online.
Private health care system
Keywords: Datorzinātne; Ārsts; Pacients; Vizīte; Pakalpojums