Valsts pārvaldes speciālistu profesionālās veiktspējas attīstības vadība: meditācijas institucionalizācijas konteksts - Landzmane, Ligita (Latvijas Universitāte, 2014)
Latvijas valsts pārvaldē realizētā mediācijas institucionalizācijas procesā nepieciešams izstrādāt kvalitatīvu mediatoru profesionālās darbības regulējumu. Latvijas valsts pārvaldes speciālistu rīcībā ir procesa vadībai nepieciešamie resursi un instrumenti, tomēr kvalitatīvs rezultāts netiek sasniegts. Šāda situācija vērojama arī citos valsts pārvaldes darba procesos. Pētījumā noskaidrotas un atklātas Latvijas valsts pārvaldes speciālistu darbības tendences, izstrādāti speciālistu veiktspējas attīstībai paredzēti priekšlikumi, to skaitā, profesionālās veiktspējas attīstības atbalsta Vienas pieturas aģentūras modelis, izglītības programma, mediatoru kvalifikācijas vadības organizāciju vērtēšanas vadlīnijas;; Likumprojekta „Mediācijas likums” papildinājumi u.c.

In the mediation institutionalization process implemented in Latvian government there is a need to elaborate a qualitative regulatory framework for professional activity of mediators. Latvian government specialists have all the resources and instruments needed for the process management, but a qualitative result is not achieved. Similar situation can be observed also in other work processes of state administration. In the research, the activity tendencies of Latvian government specialists are clarified and revealed, and the recommendations for performance development of specialists are elaborated, including professional performance development support One stop agency model, educational programme, guidelines for mediator qualification assessment guidance in organizations, additions for the draft of “Mediation Law”, etc.
The Guidance of Professional Performance Development of Goverment Specialists: the Context of Mediation Institutionalization
Keywords: Vadībzinātne; Sabiedrības vadība; Profesionālā attīstība; mediācija; Management