Uzņēmuma RSEZ SIA "LATSTAB" finanšu analīze - Korņejeva, Diāna (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 64 lapaspusēm. Tas satur 4 attēlus, 18 tabulas, 3 pielikumus un 13 atsauces uz literatūras avotiem. Bakalaura darba mērķis ir veikt plašāku finanšu pārskatu un rādītāju analīzi uzņēmumā RSEZ SIA "LATSTAB" un izstrādāt priekšlikumus finansiālās darbības uzlabošanai. Finanšu rādītāju analīze ietver uzņēmuma maksātspējas un likviditātes novērtēšanu, rentabilitāti un aprites rādītāju analīzi un uzņēmuma līdzekļu izvērtēšanu. Trīs gadu periodā no 2021.gada 01. janvārim līdz 2023.gada 31.decembrim uzņēmums RSEZ SIA "LATSTAB" ilgtermiņā ir palielinājis ieguldījumus pamatlīdzekļos, taču pastāv riski uzņēmuma maksātspējai un finanšu stabilātei, jo lielu daļu no bilances veido ilgtermiņa un īstermiņa kreditori. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, likviditātes rādītāji, rentabilitātes rādītāji, aprites rādītāji, likviditāte, rentabilitāte, zelta likumi, koeficienti, horizontālā analīze, vertikālā analīze.

The bachelor's thesis is written in Latvian on 64 pages. It contains 4 figures, 18 tables, 3 appendices and 13 references to literature sources. The aim of the bachelor's thesis is to conduct a more extensive analysis of financial statements and indicators in the company RSEZ SIA "LATSTAB" and to develop proposals for improving financial performance. The analysis of financial indicators includes the assessment of the company's solvency and liquidity, profitability and analysis of turnover indicators and the evaluation of the company's assets. In the three-year period from January 1, 2021 to December 31, 2023, the company RSEZ SIA "LATSTAB" has increased investments in fixed assets in the long term, but there are risks to the company's solvency and financial stability, since a large part of the balance sheet is made up of long-term and short-term creditors. Keywords: financial analysis, liquidity ratios, profitability ratios, turnover ratios, liquidity, profitability, golden rules, ratios, horizontal analysis, vertical analysis.
Financial Analysis of RSEZ SIA "LATSTAB"
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; likviditātes rādītāji; rentabilitātes rādītāji; aprites rādītāji; horizontālā analīze