Pacientu pieredze pēc pirmreizēji izmantotām, invazīvām, hemodinamiku uzturošām, atbalsta metodēm - Liepiņa, Zita (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma – „Pacientu pieredze pēc pirmreizēji izmantotām, invazīvām, hemodinamiku uzturošām, atbalsta metodēm”. Tēma aktuāla, jo strauji attīstās medicīnas tehnoloģijas, tiek pielietotas arvien biežāk un jaunas terapijas metodes, kas sniedz labus rezultātus. Šādas ārstēšanas metodes, pacientiem, nereti, ir apgrūtinošas, sāpīgas, nepatīkamas. Darba mērķis noskaidrot, kāda, un kas veido pacientu pieredzi pēc pirmreizēji izmantotām, invazīvām, hemodinamiku uzturošām, atbalsta metodēm. Intervēts 31 pacients, kuru ārstēšanas procesā tikusi pielietota kāda (vai pat vairākas) invazīvas hemodinamiku uzturošas atbalsta metodes. Literatūras izklāstā apskatītas biežāk pielietotās, invazīvās, hemodinamiku uzturošās metodes. Izstrādāti intervijas jautājumi, apzināti un aptaujāti pacienti. Rezultāti apstrādāti lietojot kontentanalīzi, izdarīti secinājumi. Darbs sastāv no 37 lpp

The aim of the Bachelor’s work is ”Patients’ experience using invasive hemodynamics maintained supportive methods for the first time’’. This theme is actual because medical technologies develop quickly, new therapy methods are used more and more quickly that give excellent results. These medical treatment methods are burdensome, painful and pleasant. 31 patient is interviewed , all of them treating process are used one or more invasive hemodynamics maintained supportive methods. Given analyses are based on the knowledge acquired at the Higher educational establishment, experience of work as well as on materials taken from the literature. Widely used invasive hemodynamics maintained supportive methods are considered in layout of the literature. The author has worked out questions of interviews, patients are found and polled. Results are processed using kontentanalyse, conclussions are done. The Bachelor’s work is written in Latvian, its amount is 37 pages. The author has used 30 sources of literature.
Patients’ experience using invasive hemodynamics maintained supportive methods for the first time
Keywords: Medicīna