Piesaistība noziedzīgam nodarījumam - Lāce, Linda (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir “Piesaistība noziedzīgam nodarījumam.” Tēmas aktualitāti raksturo tas, ka piesaistība noziedzīgam nodarījumam nav līdzdalība, tomēr, šie divi krimināltiesību institūti dažādās situācijās var būt grūti nošķirami, un tiesu praksē ir gadījumi, kad piesaistības institūts tiek jaukts ar līdzdalības institūtu. Darba mērķis ir izpētīt piesaistības noziedzīgam nodarījumam jēdzienu, tā veidus un nošķiršanas problemātiku no līdzdalības institūta. Darbā ir apskatīta piesaistības noziedzīgam nodarījumam regulējuma attīstība Latvijai saistošajos normatīvajos aktos, piesaistības jēdziens un tā veidi, piesaistības un līdzdalības institūtu salīdzināšana un piesaistības noziedzīgam nodarījumam regulējums ārvalstīs. Darba gaitā autore izstrādāja secinājumus un priekšlikumus, lai pilnveidotu piesaistības noziedzīgam nodarījumam institūtu. Atslēgvārdi: piesaistība, slēpšana, neziņošana, pieļaušana, iegādāšanās, realizēšana, līdzdalība.

The thesis of this Bachelor is “Attachment to a criminal offence”. Topicality of this theme is characterized by the fact that attachment to a criminal offence is not the same as participation, however, these two criminal justice institutions, in different situations, can be difficult to separate; therefore there are cases in jurisprudence when the institution of attachment is confused with the institution of participation. The aim of this bachelor is to explore the concept of attachment to criminal offense, the different types of attachment and problems with its separation from the participation institute. The paper examines the development of attachment to a criminal offense in binding regulations of Latvia, the concept and types of attachment, regulations of attachment to a criminal offense abroad and compares attachment and participation institutes. In this paper, the author developed conclusions and recommendations to improve the institute of attachment to a criminal offense.
Attachment to a criminal offence
Keywords: Juridiskā zinātne