1922. gada pavasara plūdi Daugavpilī un apkārtnē: norise un sekas - Gulbe, Brigita (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba temats ir „1922. gada pavasara plūdi Daugavpilī un apkārtnē: norise un sekas”. Apskatāmais laika periods ir 1922. gada pavasaris. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt dabas stihijas, šajā gadījumā, 1922. gada pavasara plūdu norisi un ietekmi uz sabiedrību un pilsētas attīstību, tā atainojot arī pilsētas, sabiedrības un valsts iestāžu spēju reaģēt uz šādiem dabas izaicinājumiem. Plūdu draudi Daugavpilī un apkārtnē ir bijuši visā pilsētas pastāvēšanas vēsturē, arī 1922. gada pavasaris nebija izņēmums, lai arī tie bija postošākie un lielākie plūdi pilsētas vēsturē, tomēr ar nelielu palīdzību no ārvalstīm un arī sabiedrības, pašvaldību un valsts iestādes ar to radītajām sekām veiksmīgi tika galā.

The bachelor work topic is “Spring floods of 1922 in Daugavpils and its area: causes, main events and consequences". The issue period is the spring of 1922. The work aim is to explore the natural disaster, in this case, the flood impact on society and urban development, so reflecting the city, public and state authorities’ ability to respond to such nature challenges. The threat of flooding in Daugavpils and its surrounding area has been throughout the city's history; also 1922nd spring was no exception. It was the most intense and the most flooding in the city's history and with a little help from foreign countries and community, local and state authorities managed to get over the consequences.
Spring floods of 1922 in Daugavpils and area: causes, main events and results
Keywords: Vēsture