Eiropas ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta ieviešana Latvijā - Mukstiņa, Agnese (Latvijas Universitāte, 2007)
Jau kopš seniem laikiem pasaules valstis ir attīstījušās nevienmērīgi. Lai panāktu ekonomisko un sociālo vienmērību valstu starpā, jau vēsturiski attīstītās valstis ir sniegušas palīdzību citām valstīm, t.s. oficiālo attīstības palīdzību. Darba mērķis ir izpētīt Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumentu ieviešanas mehānismu Latvijā, atklāt pozitīvos aspektus un trūkumus šajā sistēmā, kā arī izstrādāt priekšlikumus šo finanšu instrumentu ieviešanas struktūras uzlabošanai. Rezultātā tiks izpētīta un izanalizēta minēto finanšu instrumentu ieviešanas struktūra un to projektu pieteikuma veidlapa, kā arī sniegti priekšlikumi sistēmas uzlabošanai. Darbs varētu būt izmantojams, novērtējot kāda ārvalstu ekonomiskā palīdzība Latvijā ir pieejama, kā arī salīdzinot dažādus ārvalstu finansējuma izlietojuma veidus.

The development of the countries has been irregular from the beginning. To achieve economic and social equability between countries, the developed countries historically has provided support to other nations – the so called official development assistance. The aim of this work is to explore the implementation of European Economic Area financial mechanism and Norwegian financial mechanism in Latvia, to uncover positive aspects and drawbacks in this system and also to work out suggestions for improvement of the implementation structure. As a result, the implementation structure of these mechanisms will be explored and analyzed as well as the suggestions for the improvement will be given. This work could be used in the evaluation process of the available foreign financial aid in Latvia and also comparing the use of different foreign financial forms.
The implementation of European Economic Area Financial Mechanism an Norwegion Financial Mechanism in Latvia
Keywords: Ekonomika