Vidusskolēnu pašvērtējuma veidošanās darbības procesā sporta stundās. - Želve, Gita (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma „ Vidusskolēnu pašvērtējuma veidošanās darbības procesā sporta stundās.” „Pašvērtējums ir sevis, savu īpašību, savas darbības, rīcības, sava nozīmīguma vērtējums, atzinums par sevi, sava darba, sevis padarītā vērtību, nozīmīgumu.” Pētījuma mērķis ir: Izpētīt pašvērtējuma būtība un tās veidošanās iespējas sporta stundās. Darba teorētiskajā daļā tiek izpētīta zinātniskā literatūra par pašvērtējuma būtību un tā veidošanās iespējām, darbības procesu, vidusskolēnu vecumposma īpatnībām, skolotāju un skolēnu savstarpējo sadarbību un saskarsmi. Praktiskajā pētījuma daļā tika izstrādātas anketas, intervija, veikts pedagoģiskais pētījums. Darbs sastāv no: ievada, 4 nodaļām, secinājumiem, un 2 pielikumiem Atslēgas vārdi: pašvērtējums, vērtējums, darbības process, vidusskolēns

The issue of this diploma work is „Self-esteem development of high-schooler into operation process of sport lessons.” „Self-esteem is evaluation of qualities, action, behaviour and meaning of yourselves. It’s an opinion of your work and effect, significance, what has made. Quiddity of self-esteem and forming options in sport lessons has explored in this written work. In the part of teoritical work has been investigated scientific literature about essence of self-esteem and the formation of the possibilities, about operational processes, secondary school pupils age particularities, teachers and pupils mutual cooperation and interaction. In the part of pratctical work was developed questionnaires, interviews, teaching observation. Written work compose of: introductinon, four chapters, conclusions and 2 increases. Keywords: self-esteem, evaluation, process of activity, pupil of secondary school.
Formation of self-esteem of pupils’ of secondary school in activity process in sport lessons.
Keywords: Pedagoģija