Dzelzceļa signālu simulators šķēršļu un darba vietu norobežošanai - Bulks, Linards (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba ietvaros, autors ir izstrādājis programmu, kuru izmanto topošie dzelzceļa darbinieki. Sistēma notiek apmācības un zināšanu pārbaude saistībā ar drošības pasākumu ievērošanu veicot remonta un apkalpošanas darbus uz dzelzceļa līnijām. Sistēmas galvenās funkcijas ir saistītas ar testa jautājumu izveidi, lietotāju kontu pārvaldi, apmācības procesu, eksāmenu norisi un rezultātu žurnalēšanu. Tīmekļa lietotne tika izstrādāta, izmantojot programmēšanas valodu JavaScript, HTML iezīmēšanas valodu, CSS stila lapas valodu. Izmantoti Meteor un React ietvari un MongoDB datubāze. Darba rezultāts ir funkcionālajām prasībām atbilstoša, intuitīva sistēma, kuru izmanto vairākās mācību iestādēs. Atslēgas vārdi: simulators, dzelzceļš, tīmekļa lietotne, react, kvalifikācijas darbs.

As part of the qualification paper, the author has developed a program that is used by future railway employees. The system provides training and knowledge quizzing about the observance of safety measures when performing repair and maintenance work on railway lines. The main functions of the system are - creating test questions, user account management, training process, examination process and the logging of results. The web application was developed using the JavaScript programming language, HTML markup language, CSS style sheet language. Meteor and React frameworks and MongoDB database were used. The result is a functional, intuitive system that is used at several educational institutions. Keywords: simulator, railway, web application, react, qualification paper.
Railway signal simulator for delimitation of obstacles and workplaces
Keywords: Datorzinātne; simulators; dzelzceļš; react; kvalifikācijas darbs; tīmekļa lietotne