Sabiedriskās attiecības sociālajā darbā - Sisojevs, Leonīds (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarbā tiek pētītas sabiedriskās attiecības sociālajā darbā. Teorētiskajā daļā autors definē sabiedriskās attiecības, pēta tās sociālā darba kontekstā, identificējot iespējas un riskus un īpašu uzmanību veltot mērķa grupām, informācijas kanāliem, reklāmai un tēlam. Rezultātā tiek secināts, ka sabiedrisko attiecību un sociālā darba simbioze ir svarīgs un vērtīgs sociālās jomas attīstības virziens. Pētījuma empīriskajā daļā autors diplomdarba plašo tematiku sašaurina un pēta sociālā darbinieka tēlu Latvijas presē. Veiktais pētījums apstiprina izvirzīto hipotēzi – sociālā darbinieka tēls Latvijas presē neatklāj profesijas patieso nozīmi un sociālo svarīgumu. Atslēgvārdi: sabiedriskās attiecības, sociālais darbs, reklāma, tēls, informācijas kanāli, mērķa grupas, kontentanalīze.

A theme of this diploma work is “Public relations in social work”. In the theoretical part author defines public relations, explores them in the context of social work, identifying possibilities and risks, and paying special attention for such objects as target groups, information channels, advertising and image. In a result author concludes, that symbiosis of the public relations and social work is important and valuable direction of the social area development. In an empiric part of the research author narrows spacious theme of this diploma, and explores the image of social worker in Latvian press. Empiric research confirms the hypothesis - a social worker image in Latvian press does not reveal the true meaning and social importance. Keywords: public relations, social work, advertising, image, information channels, target groups, content analysis.
Public Relations in social work
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija