Publisko bibliotēku profili Latvijas bibliotēku portālā - Dmitrijeva, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba „Publisko bibliotēku profili Latvijas bibliotēku portālā” pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādas ir publisko bibliotēku aktivitātes Latvijas bibliotēku portālā un kāda informācija ir pieejama bibliotēku profilos portālā. Pētījuma empīriskajā bāzē izvēlētas 172 publiskās bibliotēkas no sešiem Latvijas reģioniem – 30 % no kopējā Latvijas publisko bibliotēku skaita. Pirmajā izvirzītajā hipotēzē tika pierādīts, ka visos publisko bibliotēku profilos bibliotēku portālā ir pieejama vispārīga pamatinformācija par bibliotēku, kā arī tika pierādīts, ka publiskās bibliotēkas nepietiekami izmanto portāla tehnoloģiskās iespējas. Otrajā hipotēzē daļēji tika pierādīts, ka publiskās bibliotēkas aktīvāk publicē un aktualizē informāciju bibliotēku tīmekļa vietnēs, nekā bibliotēku profilos. Trešajā hipotēzē tika pierādīts, ka aktīvākās bibliotēkas informācijas publicēšanā Latvijas bibliotēku portālā ir reģionu galvenās bibliotēkas, bet reģions, kurā atrodas bibliotēka, nav ietekmējošs.

The aim of study “Public libraries’ profiles at Portal of Latvian libraries” is to find out what is the public libraries’ activity at portal of Latvian libraries and what information is available in profiles at library portal. 172 public libraries were selected from six region in Latvia – 30 percent from all public libraries in Latvia. First hypotheses was proven that public libraries’ profiles have basic information about the libraries. It was also proven that public libraries use technological capabilities in portal not enough. Second hypotheses was proven partly - public libraries publish and update information in library website more actively than at libraries’ profiles. Third hypotheses also was proven partly. It was proven that main regional libraries are most active, but region where library is situated can’t be considered as influencing factor.
Public libraries' profiles at Portal of Latvian libraries
Keywords: Komunikācijas zinātne