Apdegumu traumu aprūpe pediatriskajiem pacientiem stacionārā - Rodceviča, Līvija (Latvijas Universitāte, 2023)
Autores Līvijas Rodcevičas Bakalaura darba tēma ir “Apdegumu traumu aprūpe pediatriskajiem pacientiem stacionārā”. Tēmas aktualitāte pamatojas augstajā bērnu apdegumu traumu statistikā. Darba mērķis ir noskaidrot kāda ir pediatrisko pacientu apdeguma traumu aprūpe stacionārā. Pētījumam izvirzīts jautājums “Kāda ir apdeguma traumu aprūpe pediatriskajiem pacientiem stacionārā?” Darbam izvēlēta kvalitatīvā pētījuma metode. Kā pētniecības instruments darbā izmantota daļēji strukturētā intervija. Pētījuma rezultāti: Izstrādāti secinājumi un ieteikumi par profilaktiskajiem un izglītojošajiem pediatrisko pacientu apdeguma traumu aprūpes un preventīvajiem pasākumiem. Darba apjoms ir 51 lapas, kurās ietilpst 9 uzskatāmi attēli, 4 tabulas. Darbam pievienoti 5 pielikumi.

The topic of author Livija Rodceviča's bachelor's thesis is "Care of burn injuries for pediatric patients in inpatient setting". The substantiation of the topic is based on the high statistics of children's burn injuries. The aim of the bachelor's thesis is to find out what is the burn injury care of pediatric patients like in inpatient setting?. The question raised for the research is "What is the care of burn injuries for pediatric patients in an inpatient setting?" The qualitative research method was chosen for the work. A semi-structured interview is used as a research tool. Research results: Conclusions and recommendations on preventive and educational care and preventive measures for burn injuries of pediatric patients have been developed. The amount of the work is 51 pages, which include 9 illustrative images, 4 tables. To thesis are attached 5 attachments.
Care of burn injuries for pediatric patients in inpatient setting
Keywords: Medicīna; pediatriskie pacienti; apdegums; trauma; aprūpe; stacionārs