Sastatāmā un lietišķā valodniecība: Kontrastīvie pētījumi.5 - Latvijas Universitāte. Sastatāmās valodniecības katedra (Latvijas Universitāte, 1996)
Krājuma rakstu autori analizē dažādu valodas līmeņu parādības angļu, vācu, norvēģu, latviešu valodā, tulkojumos. Valodu sastatījums veikts kā strukturālā, tā arī funkcionālā un kultūrvēsturiskā aspektā. Atklātas šo valodu īpatnības, arī to kopīgās īpašības. Aplūkota arī valodu vienību mijiedarbība gan valodu kontaktu, gan tulkošanas procesā.
Contrastive and applied linguistics: Contrastive studies.5
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Sastatāmā valodniecība; Salīdzināmā valodniecība; Lietišķā valodniecība; Contrastive linguistics; Applied linguistics