Persefones mīts literārajos avotos: simboliskais aspekts - Gasaite, Maruta (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba Persefones mīts literārajos avotos: simboliskais aspekts mērķis ir izpētīt Persefones mīta izmantojumu antīkos literāros avotos, koncentrējot uzmanību uz šī mīta simboliskās nozīmes atklāsmi un mīta nozīmi katrā konkrētos sengrieķu un seno romiešu autoru dzejas tekstos. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tiek apzināti zinātniskie pētījumi par bakalaura darba tēmu ar mērķi noskaidrot, ciktāl šī tēma tajos aplūkota, kā arī, lai atlasītu materiālu darba teorētiskā pamata veidošanai. Bakalaura darba gaitā tiek izpētīts, kas ir Persefones mīts, kur tas tiek fiksēts, kādi līdzekļi izmantoti, lai to atklātu, un ko šis mīts atklāj. Pētījuma laikā tika atklāts, ka Persefones mīts jaunavas tēlu iekapsulējis laikā un rada priekšstatu par dažādām situācijām, kurās šo mītu var izamntot kā etalonu rīcību novēršanai vai pieļaušanai, balstoties uz iepriekš zināmiem faktiem par lietu virzību.

Theme of bachelor`s work is Myth of Persephone in Literary Sources and its Symbolic Aspect. Authors target is to research myth of Persephone and its usage in antique literature, paying attention to its symbolic meaning and the meaning of the myth in every ancient greek and roman author poetry. In order to achieve the target, author has looked into scientific researches about bachelor`s theme with a purpose to find out, how detailed information has been shown in them, as well as to pick out material for building the basis of theoritical part. During the research author discovered, what is myth of Persephone, where it has been written, and what kind of sources has been used to discover it and what this myth means. Author discovered that the myth of the Persephone has frozen the character of the virgin in time and that it makes the impression of different situation in which they can use it as an ethalon to avoid or allow certain act in situations, basing everything on previous known facts about movement of events.
Myth of Persephone in Literary Sources and its Symbolic Aspect
Keywords: Valodniecība; Persefone; mīts; simbols; auglība; neauglība