Krimas aneksijas reprezentācija televīzijas kanālu "Россия 1", "Дождь" un "LTV 1" vakara ziņu programmās (2014) - Jansons, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Krimas aneksijas reprezentācija televīzijas kanālu „Россия 1”, „Дождь” un „LTV 1” vakara ziņu programmās (2014)”. Bakalaura darba teorētiskajā daļā ir aplūkota teorija par sociālajām reprezentācijām, starptautisko konfliktu komunikāciju, aneksiju un okupāciju kā arī krīzes komunikāciju. Darba mērķis ir atklāt kā ideoloģiski dažādi mediji reprezentē aneksijas izpausmes. Pētījuma problēma ir: mediju kanālu „Rossija 1” „LTV 1” un „Dozhd” radītais reprezentācijas vēstījums nosaka arī kopējo Krievijas, un Latvijas tēlu un nostāju. Darba pētnieciskajā daļā ir izmantota kvantitatīvā un kvalitatīvā datu analīzes metode, kā arī intervija. Lai spētu noteikt katra vakara ziņu kanāla reprezentācijas kategorijas, tiks veikta tās detalizēta analīze, kā arī apkopota informācija par konflikta un krīzes komunikācijas pieejām. Atslēgas vārdi: reprezentācija, aneksija, Krima, Ukraina, Euromaidan.

The theme of bachelor is „Crimea annexation representation in television channels "Россия 1", "Дождь" and "LTV 1" evening news programs (2014)”. Bechelor theoretical part deals with theory of social representation, international conflict communication, annexation and occupation as well as crisis communication. The research problem is: the media channel "Россия 1", "Дождь" and "LTV 1" generated representation determinēs the overall message of the Russia ana Latvia postion. The main aim is to discover how ideologically different media representation of Crimea annexation is in television channels “"Россия 1", "Дождь" and "LTV 1”. Also it is crucial to understand different positions of channel ideological expressions. In the work part of research is based on quantitative and qualitative data analysis methods. The third method of research is interview. To be able successfully identify each evening news channel representation, it is important to carry out detailed analysis. Keywords: representation, annexation, Crimea, Ukraine, Euromaidan.
Crimea annexation representation in television channels "Россия 1", "Дождь" and "LTV 1" evening news programs (2014)
Keywords: Komunikācijas zinātne