Iekšējais audits Valsts pārvaldē - Prikņa, Elva (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbā tiek pētīts, vai iekšējā audita Latvijas Republikas normatīvie akti atbilst Iekšējā audita profesionālās prakses starptautiskiem standartiem un iekšējā auditora sertificēšanu, tāpēc autore izvēlējās tēmu “Iekšējais audits Valsts Pārvaldē”. Izvirzītais darba mērķis: Novērtējot LR iekšējo auditu regulējošo normatīvo aktu atbilstību Starptautiskajiem iekšējā audita standartiem, izstrādāt priekšlikumus publiskā sektora IA sistēmas pilnveidošanai. Veiktā analīze un pētījums balstās uz LR normatīvo aktu prasībām, autoru darbiem un internetā pieejamiem materiāliem Pētījuma rezultāti: Iekšējā audita LR normatīvajos aktos konstatētas nepilnības un izstrādāti priekšlikumi tā pilnveidošanai.

The master's thesis examines whether the regulatory enactments of the Republic of Latvia on internal audit comply with the International Standards for the Professional Practice of Internal Auditing and the certification of the internal auditor, therefore the author chose the topic “Internal audit in the Public Administration”. The purpose of the work: Assessing the compliance of the regulatory enactments regulating the internal audit of the Republic of Latvia with the International Internal Audit Standards, to develop proposals for the improvement of the public sector IA system. Analysis and studies are based on regulations of the Republic of Latvia, author works and internet resources. Results: Weaknesses have been identified in the regulatory enactments of the Internal Audit of the Republic of Latvia and proposals for its improvement have been developed.
Internal audit of Latvian administration
Keywords: Ekonomika; iekšējais audits; iekšējā audita profesionālās prakses starptautiskie standarti; sertifikācija; iekšējais auditors; valsts pārvalde