Starptautiskās konkurences analīzes nozīmīgums uzņēmuma attīstības kontekstā - Kirsanova, Olga (Latvijas Universitāte, 2011)
Dotais maģistra darbs „Starptautiskās konkurences analīzes nozīmīgums uzņēmuma attīstības kontekstā” ietver sevī datorspēļu ražotāja un izplātītāja, kompānijas Amber Games, konkurences vides un ar to saistīto attīstības faktoru detalizēto izpēti. Autors darbā ir izmantojis gan publiski pieejamu informāciju par starptautisko datorspēļu tirgu gan arī nepublicētus datus par kompānijas Amber Games attīstību. Darba autoram tika sniegta pieeja kompānijas analītiskajam resursam Google.analyzer, un uz savākto datu pamata tika veikta kompānijas konkurences vides izpēte. Paveiktā analīze atklāj kompānijas iekšējās un ārējās vides ietekmējošos apstākļus, kā arī ļauj novērtēt šo apstākļu ietekmi uz kompānijas konkurētspēju. Padziļinātās konkurences vides analīzes rezultātā tika atklātas tendences pārskata posmā no 2005. līdz 2010. gadam, kā rezultātā tika veiktas tirgus un kompanijas attīstības prognozes kā arī piedāvāti priekšlikumi uzņēmuma konkurētspējas uzlabošanai. Darba gaitā autors ir izstrādājis konkurences analīzes metodi, kura tika pielietota Amber Games kompānijas konkurences vides pētīšanai. Maģistra darbā autors ir izmantojis dažādas pētījumu metodes: gan aptaujas anketas kompānijas mērķauditorijas definēšanai, gan konkurences un tirgus analīzes metodes, gan publicētos medijos nozarei specifiskus rakstus, gan arī paša autora darba pieredzi datorspēļu industrijā Amber Games kompānijā. Maģistra darba kopējais apjoms ir 104 lappuses un tas ir papildināts ar 30 attēliem un 15 tabulām.

The given Master’s Thesis on "The role of international competition analysis in context of companies development" includes detailed study of the competitive environment and related development factors of the Amber Games company, the computer games manufacturer and distributor. The author has used both publicly available information on the international market of computer games as well as unpublished data on development of the Amber Games company. The author was given access to company's analytical capacity Google.analyzer, and research of competitive environment based on the collected data has been done. Author’s analysis has revealed company's internal and external environmental affecting conditions, as well as allows to assess company's competitiveness conditions. In-depth analysis of the competitive environment led to the identification of past trends in the period from 2005. to 2010. years, which resulted in the market and company's development forecasts as well as suggestions on the company's competitiveness improvement. During working on Thesis, the author has developed a competitiveness analysis method that was used for the Amber Games company’s competitive environment research. The author of this Master's Thesis used a variety of research methods: questionnaires for defining the company's target audience; competitiveness and market analysis; industry-specific articles published in the media; as well as author's own experience of working within computer games industry for Amber Games company. The total volume of the Thesis is 104 pages which are supplemented with 30 figures and 15 tables.
The role of international competition analysis in context of companies development
Keywords: Ekonomika