Vispārējās izglītības iestādes pedagoga darba tiesiskās attiecības Latvijā. - Ušacka, Agnese (Latvijas Universitāte, 2010)
Magistra darba tiek analizeta zinatniska literatura par izglitibas iestades pedagoga darba tiesiskajam attiecibam. Latvijas likumdošana darba tiesiskas attiecibas regule Darba likums un tam pakartotais darba ligums darba deveja iestade, kas noslegts ar darba nemeju. Prakse Latvijas visparizglitojošajas skolas darba ligumu administrešana noverotas nepilnibas, ko var skaidrot ar juridisko zinašanu trukumu izglitibas iestades. Atslegvardi: darba ligums, pedagogs, izglitibas iestade, darba tiesiskas attiecibas. Magistra darbs satur: 3 nodalas, 60 teksta lappuses, 5 tabulas, 6 attelus, atsauces uz 62 dažadam publikacijam, konferencu tezem, likumiem un elektroniskajiem informacijas avotiem.

In the Paper, the scientific data on the employment legal relations in Latvia concerning teachers institutions of general education is analysed. In the legislation of Latvia, the legal employment relations are adjusted bu the means of the Employment Law and its subordinate Employment Contract between the employer and the employee. In the practice, several shortcomings are observed due to the lack of knowledge in legislation topics Key words: employment contract, pedagogue, educational institution, employment legal relations. The Paper contains: 3 chapters, 60 pages, 5 charts, 6 pictures, references on 62 different publications, theses from conferences, laws and electronic sources.
Legal relations of employment concerning teachers of general education in Latvia.
Keywords: Izglītības vadība