Nepilnīgi veiktu pacientu aprūpi ietekmējošie faktori anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsas darbā - Kalēja, Sanda (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs “Nepilnīgi veiktu pacientu aprūpi ietekmējošie faktori anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsas darbā” ir kvantitatīvs pētījums, kas izstrādāts, lai noskaidrotu nepilnīgi veiktu pacientu aprūpi ietekmējošus faktorus anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsas darbā. Pētījuma instruments ir Latvijā aprobēta aptaujas anketa “Nepilnīgi veikta pacientu aprūpe”. Apkopojot respondentu atbildes, secināms, ka izlaistas pacientu aprūpes darbības, neadekvāts personāla skaits nodaļā, spriedze un/vai komunikācijas trūkums personāla starpā, komandas darbs un ekipējuma/aparatūras nepieejamība vai nefunkcionēšana ir svarīgs iemesls, lai anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsas darbā veidotos nepilnīgi veikta pacientu aprūpe, apliecinot to, ka pētījuma ietvaros izvirzītā hipotēze ir apstiprināta.

The Bachelor’s thesis “Factors affecting missed nursing care in anesthesia, intensive and emergency nurse job” is a quantitative study developed to determine and analyze the factors affecting missed nursing care in anesthesia, intensive and emergency nurse job. The instrument of the research is the quantitative study “The MISSCARE Survey” approbated in Latvia and worldwide. The results of the research indicate that missed nursing activities, inadequate staff in the department, stress and/or lack of communication among the staff, team work and unavailability or failure of equipment – are an important reason for appearance of missed nursing care in anesthesia, intensive and emergency nurse job acknowledging the confirmation of the hypothesis raised during the study.
Factors affecting missed nursing care in anesthesia, intensive and emergency nurse job
Keywords: Medicīna; pacientu aprūpe; kvalitatīva aprūpe; nepilnīgi veikta pacientu aprūpe; intensīvā terapija; neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļa