Mikroservisu aplikācijas programmatūras saskarnes dizains un labās prakses pirmās puses klientiem - Stepanovs, Romāns (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba mērķis ir piedāvāt padziļinātu mioropakalpju arhitektūras izpētu. Darbs sniedz ieskatu pašreizējā sistēmu arhitektūras jomā un pamato motivāciju mikropakalpju lietošanā. Mikropakalpju arhitektūra tiek salīdzināta ar alternatīviem risinājumiem, un sniedz detalizētu mikropakaljpu arhitektūras analīzi, izpēta tās trūkumus un ieguvumus no tās lietošanas. Tiek piedāvātas situācijas, kurās lietoto šo arhitektūras stilu kā arī tiek piedāvāti lietošanas gadījumi, rīki un risinājumi dažādu izaicinājumu risināšanai. Balstoties uz aplūkotajiem tēmām, dažādiem rīkiem, ietvariem un lietojumprogrammatūrām, tiek piedāvāts lēmumu ietvars jebkuras sistēmas izstrādei, izmantojot mikropakalpju arhitektūru.

SYSTEM ENGINEERING, SOFTWARE ARCHITECTURE, MICROSERVICES The aim of Master Thesis is to provide the analysis of Microservice architecture. The thesis gives overview of the current state of system development and motivation for applying Microservice architecture, provides comparison to alternative architecture styles, gives detailed analysis of Microservice architecture, it's benefits and limitations, analyses situations when to apply Microservice architecture and provides use cases, tools and solutions to solve common challenges. Based on reviewed topics, different tools, frameworks and applications are provided that can work as a decision framework for any system that is to be developed using microservice architecture.
Microservice API for First Party consumers Design and Practices
Keywords: Datorzinātne; Sistēmu izstrāde; Programmatūras arhitektūra; Mikropakalpes; Dalītas sistēmas