Monstrozais aspekts sengrieķu tekstu liecībās: maskulīnais un femīnais mītiskajā telpā - Meļņikova, Darja (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba “Monstrozais aspekts sengrieķu tekstu liecībās: maskulīnais un femīnais mītiskajā telpā” mērķis ir balstoties sengrieķu tekstu liecībās, izpētīt tēlus, kuriem raksturīgi monstrozā aspekti, kā arī noskaidrot šādu tēlu maskulīnās un femīnās iezīmes, nosakot to lomu monstrozā aspekta izpausmēs. Darba teorētiskajā daļā tiek pētīta jēdziena monstrozais, ka arī maskulīnā un femīnā identificēšanas un nošķiruma problemātika. Pētījumā praktiskajā daļā tiek pētīti maskulīnie un femīnie aspekti raksturīgi mītiskajiem tēliem ar monstrozā iezīmēm. Pētījumā rezultātā identificētās monstroza funkcijas sengrieķu mitoloģijā, maskulīnā un femīnā iezīmes sengrieķu sabiedrībā ļāva noskaidrot maskulīnos un femīnos aspektus raksturīgus mītiskajiem tēliem ar monstrozā iezīmēm.

The aim of the bachelor thesis "The Monstrous Aspect in Ancient Greek Textual Evidence: Masculine and Feminine in the Mythological Space" is to investigate the characters distinguished by monstrous aspects, and to identify the masculine and feminine features of such characters by determining their role in the manifestation of the monstrous aspect. The theoretical part of the thesis explores the problems of identifying and distinguishing the concept of the monstrous, as well as the masculine and feminine. In the practical part of the study, the masculine and feminine aspects inherent in mythological characters with monstrous features are explored. The identification of the functions of the monstrosity in ancient Greek mythology, the masculine and feminine features of ancient Greek society, led to the clarification of masculine and feminine aspects characteristic of mythological characters with monstrous features.
The Monstrous Aspect in the Ancient Greek Textual Evidence: Masculine and Feminine in the Mythological Space
Keywords: Valodniecība un literatūrzinātne; monstrozais; maskulīnais; femīnais; sengrieķu tekstu liecības; mītiskā telpa