Grāmatvedības uzskaites un bilances posteņu novērtēšanas metožu izpēte SIA "PARACELS" - Stikāne, Aija (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba mērķis ir veikt pētījumu par normatīvo aktu prasībām bilances posteņu novērtēšanai, izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus saistībā ar analizējamo tēmu un veikt bilances posteņu novērtēšanu. Pirmajā un otrajā nodaļā tiek apskatītas normatīvo aktu parsības bilances posteņu novērtēšanai. Trešajā daļā tiek apskatīta grāmatvedības politikas, grāmatvedības aplēšu izmaiņas un kļūdu labojumu atspoguļošana finanšu pārskatā. Ceturtajā daļā tiek analizētas bilances posteņu novērtēšanas metodes uzņēmumā un sniegti risinājumi bilances posteņu novērtēšanai. Darbs sastāv no 99. lapām, 9. tabulām, 4. attēliem, 3. formulām un 4. pielikumiem. Darbā ir izmantoti LR normatīvie akti, autoru darbi, kā arī interneta resursi. Atslēgvārdi – bilances posteņu novērtēšanas metodes, grāmatvedības uzskaite, novērtēšanas metožu izpēte, grāmatvedības metožu izpēte.

The aim of master thesis is to make research on legislative requirements of balance item evaluation, make conclusions, offer suggestions in accordance with the theme of analysis and make balance item evaluation. In first and second chapters legislative requirements of balance item evaluation are examined. Within the third chapter the author has examined politics of accountancy, changes of accountancy estimates and reflection of correction of mistakes in financial report. Balance item evaluation methods in particular company and provided solutions for balance item evaluation are viewed in fourth chapter. Academic work consists of 99 pages, 9 tables, 4 images, 3 formulas and 3 annexes. Laws and regulations of the Republic of Latvia, author works and Internet resources are used in current academic work. Keywords: balance item evaluation methods, accountancy register, research of evaluation methods, research of accountancy methods.
Accounting registers and balance sheets, research of item evaluation methods SIA "PARACELS"
Keywords: Ekonomika