Reģionālās televīzijas "Talsu Televīzijas" auditorijas vajadzības un to apmierinājums - Freimane, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir "Reģionālās televīzijas "Talsu Televīzijas" auditorijas vajadzības un to apmierinājums". Darba mērķis ir izpētīt un noteikt vai Talsu televīzijas žurnālistu izpratne par to, ko auditorija vēlas redzēt ziņu raidījumos sakrīt ar pašas auditorijas interesēm, gaidām un vajadzībām. Darbs tiek balstīts uz teoriju par auditoriju, auditorijas analīzi, vajadzībām un gaidām, kā arī par dienas kārtības teoriju. Empīriskajā daļā tiek izmantotas 3 pētniecības metodes - kontentanalīze, ar kuras palīdzību tika izanalizēta Talsu Televīzijas ziņu tematika, padziļinātā intervija, kuras mērķis bija noskaidrot kā veidojas Talsu Televīzijas dienas kārtība un kāda ir žurnālistu izpratne par auditorijas vajadzībām un to apmierinājumu, kā arī aptauja, lai uzzinātu ko auditorija sagaida no Talsu Televīzijas raidījumiem un vai tā ir apmierināta ar ziņu saturu un televīzijas darbu. Apkopojot visu empīriskajā daļā iegūto informāciju tika secināts, ka Talsu Televīzijas darbinieki izprot ko vēlas viņu auditorija, taču, lai tā būtu apmierināta ir jāattīsta žurnālistu profesionalitāte un jāveido kvalitatīvāki, daudzpusīgāki ziņu raidījumi.

The topic of the Bachelor thesis is "The needs and satisfaction of regional television's "Talsu Televīzija" audiences". The aim is to research and determine whether the understanding of the journalists of "Talsu Televīzija", regarding what their audience wants to see in the news broadcasts, corresponds with the interests, expectations and needs of the audience. The work is based on theory about audience, audience analysis, needs and expectations, as well as agenda-setting theory. In the empirical part are used 3 research methods – content analysis which was used to analyze the news items of "Talsu Televīzija"; an in-depth interview which identifies the agenda of "Talsu Televīzija" and what is the journalists' understanding of the needs of their audience and their satisfaction; as well as a survey to identify what the audience expects from the broadcasts of "Talsu Televīzija", and whether they are satisfied with the content of the news and the performance of the television. After gathering all the information in the empirical part, the main conclusion is that the employees of "Talsu Televīzija" understand the needs of their audience, but to satisfy them fully the journalists have to be more professional, and make higher quality and more versatile news broadcasts.
The needs and satisfaction of regional television's "Talsu Televīzija" audiences
Keywords: Komunikācijas zinātne; Talsu Televīzija; reģionālā televīzija; auditorija; dienas kārtība; vajadzības