Populārsūdzība administratīvajā procesā - Oja, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir "Populārsūdzība administratīvajā procesā". Populārsūdzība ir nepilnīgi un vispārīgi regulēts, un salīdzinoši jauns tiesību insitūts Latvijas tiesību sistēmā, kas juristu vidū ir raisījis diskusijas. Darba mērķis ir, analizējot Administratīvā procesa likuma normas, izpēīt populārsūdzības pieļaujamības robežas un tās vietu Latvijas administratīvajā procesā. Tā pat autors pētīs kā populārsūdzība mijiedarbojas ar Administratīvā procesa likuma normām. Rezumējot pētījumu, autors ir nonācis pie vairākiem secinājumiem un sniedzis priekšlikumus Administratīvā procesa likuma izmaiņām, kas attiecas uz populārsūdzību. Pētījumā izmantoti normatīvie akti un to projekti, literatūra, judikatūra un interneta resursi. Atslēgvārdi: popuārsūdzība, administratīvais process, pieteicējs, iestāde, tiesa.

The theme of the research is "Actio popularis in administrative process". Actio popularis is incompleatly and generaly regulated and relatively new institute in the legal system of Latvia, which have caused discussions between lawyers. The aim of the ressarch is, while analyzing the Law of Administrative process, reserch actio popularis, and the limits of it's acceptability in Latvian administrative process. In the same way author will reserch how actio popularis interact with Law of Administrative process. Resuming research, author has come to several conclusions and provided several sugestions of changes in Law of Administrative process, which touch actio popularis. In reserch is used legislation and it's projects, literature, case law, and internet resources. Keywords: actio popularis, administrative process, plaintiff, institution, court.
Actio popularis in administrative process
Keywords: Juridiskā zinātne