Labāko darbinieku identificēšanas un motivēšanas prakse publiskajā un privātajā sektorā Latvijā - Zvaigzne, Agnese (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Labāko darbinieku identificēšanas un motivēšanas prakse publiskajā un privātajā sektorā Latvijā”. Darba mērķis bija noskaidrot un apkopot informāciju par to, kāda prakse tiek pielietota labāko darbinieku identificēšanā un motivēšanā kā publiskā, tā privātā sektora organizācijās. Pētījumā piedalījās 5 publiskā sektora iestādes un 4 privātā sektora uzņēmumi. Pētījumā tika izmantota kvalitatīvā datu iegūšanas metode- daļēji strukturētās intervijas. Tiek secināts, ka valsts pārvaldes iestādēs nepastāv labāko darbinieku motivācijas sistēma, tādējādi nenotiek labāko darbinieku karjeras plānošana, kas var atsaukties uz profesionālu darbinieku trūkumu valsts pārvaldē. Atslēgas vārdi: motivācija, identificēšana, labākie darbinieki, talantu vadība, publiskais sektors, privātais sektors, valsts pārvalde

The theme of bachelor „The best employees motivation and identification practice in the public and private sector in Latvia”. The main target of the work was to clarify information about practice which has been used in best employee’s identification and motivation within public and private sector organizations. In the methodology of paper qualitative data collection method as semi- structured interviews are being used, in order to clarify practice of the best employee’s motivation and identification. It is being concluded that in public sector institutions there has not been made system for the best employee’s motivation, in that way negatively influencing public administration development in Latvia. Key words: motivation, identification, best employees, talent management, public sector, private sector, public administration
The best employees motivation and identification practice in the public and private sector in Latvia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)