Mediju lietojuma izmaiņas nepazīstamā vidē: imigrantu un apmaiņas studentu pieredzes un vajadzību salīdzinājums - Nartiše, Ilze (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba “Mediju lietojuma izmaiņas nepazīstamā vidē: imigrantu un apmaiņas studentu pieredzes un vajadzības salīdzinājums” mērķis ir noskaidrot un salīdzināt mediju lietojuma paradumus, vajadzības un to izmaiņas, mainot dzīvesvietu uz Latviju. Pētījuma pieeja tika balstīts uz izmantošanas un vajadzības apmierināšanas teoriju. Pētījuma metodes ir 4 daļēji strukturētas intervijas ar apmaiņas studentiem un 4 ar imigrantiem, kā arī anketēšana, kurā piedalījās 164 respondenti. Rezultāti norāda, ka mediju lietojums, pārceļoties uz Latviju, ir mainījies; nozīmīgākās izmaiņas ir saistītas ar sociālo tīklu lietojuma biežumu. Nav novērotas būtiskas atšķirības mediju lietojumā un izmaiņās vajadzību apmierinājumā starp imigrantiem un apmaiņas studentiem. Atslēgvārdi: imigranti, apmaiņas studenti, vajadzības, mediji, lietojums.

The aim of the Bachelor thesis "The changes in media consumption in foreign environment: comparison of needs and experience of exchange students and immigrants" is to find out and compare habits of media use, needs and changes, which might have occurred due to moving to Latvia. The main theoretical approach is based on the uses and gratification theory. Semi-structured interviews with 4 exchange students and 4 immigrants and the survey with 164 respondents. were used for the research. The result indicates that the media usage after moving has changed; the most significant changes are related to the social media usage increment. There are no significant differences in media use and changes in satisfaction of needs between immigrants and exchange students. Key words: immigrants, exchange students, needs, media, usage.
The changes in media consumption in foreign environment: comparison of needs and experience of exchange students and immigrants
Keywords: Komunikācijas zinātne; imigranti; apmaiņas studenti; vajadzības; mediji; lietojums