SIA “Vakcīna” saimnieciskās darbības novērtējums un attīstības perspektīvas - Vilmane, Inese (Latvijas Universitāte, 2024)
Vakcinācija ir viens no svarīgākajiem un efektīvākajiem veselības profilakses pasākumiem. Šī brīža ekonomiski nestabilā situācija pasaulē, kuru ietekmējuši pēdējo gadu notikumi, liek uzņēmumiem pievērst uzmanību saimnieciskās darbības analīzei, lai spētu laicīgu konstatēt problēmas un riskus, uz kuriem attiecīgi reaģēt. Maģistra darba izstrādes rezultātā autore konstatēja nepilnības analizējamā uzņēmuma saimnieciskajā darbībā, proti, neliels produktu sortiments, kas pakļauts uzcenojuma ierobežojumiem, kā arī sezonalitātei, uzņēmuma darbības stagnācija, netiek līdzekļi ieguldīti attīstībā, atkarība no piegādātājiem. Maģistra darba pētījuma rezultātā izstrādāti priekšlikumi minēto nepilnību mazināšanai un uzņēmuma saimnieciskās darbības attīstībai. Atslēgvārdi: Saimnieciskās darbības analīze, finanšu rādītāji, SVID analīze, likviditāte, rentabilitāte, naudas plūsma

Vaccination is among the most crucial and effective health prevention measures. The current global economic instability, compounded by recent events, necessitates companies to thoroughly analyze their economic activities. This enables them to promptly identify and address emerging problems and risks. As a result of developing the master's thesis, the author identified several shortcomings in the economic activity of the analyzed company. These include a limited product assortment due to mark-up restrictions, seasonality, stagnation in operations, lack of investment in development, and dependence on suppliers for economic growth. Keywords relevant to this analysis include analysis of economic activity, financial indicators, SWOT analysis, liquidity, profitability, and cash flow.
An economic analysis and development opportunities of Vakcina Ltd
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Saimnieciskās darbības analīze; finanšu rādītāji; SVID analīze; likviditāte; rentabilitāte