Periodisko orbītu eksistence diskrētās dinamiskās sistēmās - Bullītis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā apskatīti diskrētu dinamisku sistēmu pamatjēdzieni, akcentējot periodisko punktu eksistenci un to meklēšanu. Ar piemēriem parādīts, kā noskaidrot autonoma pirmās kārtas diferenču vienādojuma periodiskos punktus ar periodu 2 un 3. Darba lielākā daļa veltīta neautonomu pirmās kārtas diferenču vienādojumu periodisko punktu jeb ģeometrisko r-ciklu eksistencei, kur vienādojuma periodiskos koeficientus veido polinomi vai racionālas funkcijas.

In our Theses well encounter with discrete dynamic systems basic concepts, emphasizing periodic points existents and how to find them. With examples will show how to find autonomous first degree difference equations periodic points with period 2 and 3. Most time in our Theses will be placed in nonautonomous first degree difference equations periodic points or geometric r-cycls existence, where equations periodic coefficients are polynomials or rational functions.
Existence of Periodic Orbits in Discrete Dynamical Systems
Keywords: Matemātika; diskrēta dinamiska sistēma; periodisks punkts; cikls; autonoms pirmās kārtas diferenču vienādojums; neautonoms pirmās kārtas diferenču vienādojums