Vieglo elementu stabilo izotopu masas attiecību masspektrometrijas metodes pielietojums miežu graudu pētījumos - Kobzarevs, Daniels (Latvijas Universitāte, 2019)
Vieglo elementu stabilo izotopu masas attiecību masspektrometrijas metodes pielietojums miežu graudu pētījumos. Kobzarevs D. Zinātniskais vadītājs Mg. Chem. Bērtiņš M. Bakalaura darbs 35 lappuses, 10 tabulas, 15 attēli, 29 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā veikta literatūras analīze par izotopu attiecībām masu spektrometrijā. Pētīti un sagatavoti gan bioloģiskie, gan konvencionālie miežu paraugi. Paraugi tika iegūti no vairākām miežu šķirnēm. Bakalaura darba ietvaros tika analizēti C, N un O izotopu attiecības. Tika novērtēti rezultāti un meklētas likumsakarības par izotopu attiecībām.

Application of mass spectrometry method for light element stable isotope mass ratio in barley grain studies. Kobzarevs D., supervisor Mg. Chem. Bērtiņš M. Bachelor’s thesis, 35 pages, 10 tables, 15 figures, 29 literature references, 3 appendices. In Latvian. The analysis of literary sources about the isotope ratio mass spectrometry. Biological and conventional barley were studied and prepared. Samples were obtained from several barley varieties. C, N and O isotopes were analyzed in the Bachelor’s thesis. Regularities on isotopic ratio were searched and developed.
Application of mass spectrometry method for light element stable isotope mass ratio in barley grain studies
Keywords: Ķīmija; MIEŽI; IZOTOPU ATTIECĪBAS; IRMS; DETEKTĒŠANAS ROBEŽA; KVANTIFICĒŠANAS ROBEŽA