Ikdienas fizisko aktivitāšu sekmēšana pirmsskolas vecuma bērniem 2-3 gadu vecumā - Šika, Linda (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darba “Ikdienas fizisko aktivitāšu sekmēšana pirmsskolas vecuma bērniem 2-3 gadu vecumā” autore - Linda Šika. Kvalifikācijas darba vadītājs - Asoc.Prof, Dr.sc.admin. Ilvis Ābeļkalns. Kvalifikācijas darba mērķis: izpētīt un izanalizēt ikdienas fizisko aktivitāšu ietekmi uz pirmsskolas vecuma bērniem, vecuma posmā no 2 līdz 3 gadiem. Kvalifikācijas darbs izveidots divās daļās. Pirmajā daļā tiek analizēta literatūra par pirmsskolas bērnu vecumposmiem, fiziskajām aktivitātēm šajā vecumā, kā arī pedagoga darbības. Otrajā daļā veikts empīriskais pētījums par fizisko aktivitāšu sekmēšanu pirmsskolas vecuma bērniem vecuma posmā no 2 līdz 3 gadiem. Bērni, vecuma posmā no 2 līdz 3 gadiem, gan nostiprina savas zināšanas, gan iemācās daudz ko jaunu. Dažādākas nodarbības bērniem veicina gan lielāku interesi, gan palīdz noturēt bērnu uzmanību. Ikdienas fizisko aktivitāšu sekmēšana pirmsskolas vecuma bērniem vecuma posmā no 2 līdz 3 gadiem, ir ļoti svarīga un kustību rotaļas ir visefektīvākais paņēmiens šajā vecumposmā. Jau pimsskolā svarīgi parādīt bērniem cik nepieciešamas ir fiziskās aktivitātes augšanas procesā. Kvalifikācijas darba struktūra sastāv no anotācijas valsts valodā un angļu valodā, ievada, teorētiskās daļa ar trijām apakšnodaļām, pētnieciskās daļa ar divām apakšnodaļām, pedagogu aptaujas, secinājumiem, literatūras un citu avotu saraksta, pielikumiem. Kvalifikācijas darba apjoms ir 36. lpp. (4. tabulām, 9. attēliem un pielikumiem), kā arī 27 izmantotiem literatūras avotiem.

Author of the qualification paper “Promotion of daily physical activity for preschool children aged 2-3 years” - Linda Šika. Supervisor of the qualification work - Assoc.Prof, Dr.sc.admin. Ilvis Abalkalns. The aim of the qualification work: to study and analyze the impact of daily physical activities on preschool children, aged 2 to 3 years. The qualification work is created in two parts. The first part analyzes the literature on the age of preschool children, physical activities at this age, as well as the activities of a teacher. The second part deals with an empirical study on the promotion of physical activity in preschool children between the ages of 2 and 3 years. Children between the ages of 2 and 3 both strengthen their knowledge and learn a lot. A variety of activities for children both stimulate greater interest and help to keep children's attention. Promoting daily physical activity for preschoolers between the ages of 2 and 3 is very important and exercise is the most effective technique at this age. Already in preschool, it is important to show children how much physical activity is needed in the process of growth. The structure of the qualification paper consists of annotations in the state language and English, introduction, theoretical part with three subchapters, research part with two subchapters, teacher surveys, conclusions, list of literature and other sources, appendices. The volume of the qualification work is 36 pages. (Tables 4, Figures 9 and Appendices) as well as 27 references.
Promotion of daily physical activity for preschool children aged 2-3 years
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; fiziskās aktivitātes; pirmsskola; bērni; kustību rotaļas