Teksta dokumentu atšķirību attēlošana - Laganovskis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2008)
Dažādos sadzīves un profesionālos teksta dokumentu pielietojumos programmatūrā ir nepieciešams nodrošināt dokumentu atšķirību attēlošanu, kas atvieglo vai uzlabo lietotāja darbu ar tiem. Mūsdienu teksta dokumenti ir visai sarežģīti objekti, kas līdzās teksta simboliem satur daudzpusīgu salīdzināmu papildinformāciju. Darbā ir apkopots un izpētīts pašreizējās teksta dokumentu atšķirību attēlošanas teorētiskais materiāls un attēlojumu praktiskais pielietojums programmatūrā, veikta dokumentu atšķirību un to attēlojumu klasifikācija, kā arī jaunu atšķirību attēlojumu izstrāde un esošo attēlojumu attīstīšana. Darbā tiek aplūkoti dažādi teksta dokumentos salīdzināmie aspekti, to atainojumos izmantojamie līdzekļi un elementi, un izvirzītas programmatūrā pielietojamu dokumentu atšķirību attēlojumu radīšanas vadlīnijas.

Various consumer oriented and professional uses of text documents require applicable software to represent document differences in ways that eases or improves users' work experience. Modern text documents are fairly sophisticated objects that besides textual symbols contain also numerous other comparable properties. The work implements summarization and research of current theoretical and practical background in document differencing, classification of document difference types and their visualisations, and also creation of new and development of already existing difference representations. In parallel, this work also inspects potentially comparable aspects in text documents and suitable visual aids and elements, establishing guidelines for difference representation in software products.
Representation of Differences in Text Documents
Keywords: Datorzinātne