Mobilā grāmatu koplietošanas sistēma - Ozoliņš, Emīls (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darbs „Mobilā grāmatu koplietošanas sistēma” apraksta sistēmas prasības, izmantotās tehnoloģijas un sistēmas struktūru. Izstrādātā sistēma ir servera puses programmatūra, kas paredzēta lietošanai ar viedtālruņa lietotni. Lietotāji sistēmā var mainīties ar savā īpašumā esošajām grāmatām, tādējādi ļaujot piekļūt retām grāmatām, kuras nav atrodamas bibliotēkās vai grāmatnīcās, kā arī ļauj piekļūt grāmatām reģionos, kur ir sarežģīta piekļuve grāmatām bibliotēku attāluma dēļ. Sistēma izstrādāta programmēšanas valodā Kotlin, izmantojot programmatūras satvaru Spring Boot, meklētājprogramma ElasticSearch un datubāze MySQL.

Paper “Mobile book sharing system” describes system requirements, used technologies and system architecture. System described in this paper is server-side software, used as a back - end system for mobile application. User can share books they own and order other user books. It gives users opportunity to read books in remote areas where libraries or bookstores does not exists or to find books that are rare to find. The system is developed using Kotlin programming language, Spring Boot framework, ElasticSearch search engine and MySQL database.
Mobile book sharing system
Keywords: Datorzinātne; grāmatu koplietošana; grāmatu meklēšana; Kotlin; Spring Boot