Baiļu jēdziens Z.Freida un L.Binsvangera darbos. - Millere, Dagnija (Latvijas Universitāte, 2008)
Dagnijas Milleres bakalaura darbā „Baiļu jēdziens Z. Freida un L. Binsvangera darbos” ir apskatīti baiļu jēdziena koncepti no abu autoru (Freida un Binsvangera) dažādajiem skatupunktiem, tiek apskatīta autoru atšķirīgā pieeja baiļu jēdziena izpratnei. Bakalaura darba mērķis ir apkopot un izanalizēt šo psihoanalītiķu atšķirīgās filosofiskās pieejas. Darba iztrādes procesā ietilpst atbilstošās literatūras apgūšana un tēmas izpratne, kā arī būtiskāko ideju izpēte. Bakalaura darbs sastāv no 3 galvenajām nodaļām: baiļu jēdziena izcelsme; baiļu jēdziens Z. Freida darbos un tā transformācijas; baiļu jēdziens L. Binsvangera darbos; pēdējām divām no tām ir arī apakšpunkti. Izmantoti 33 literatūras utml. avoti, kuri ir sadalīti 4 grupās: primārie avoti, sekundārā literatūra, raksti un interneta materiāli.

In the Bachelor’s paper of Dagnija Millere – named “The concept of Angst in works of S. Freud and L. Binswanger” – are discussed concepts of fear (Angst) from both writers’ (Freud and Binswanger) different points of view – distinctive approaches both writers advance towards comprehension of fear concept. The aim of the Bachelor’s paper is to summarize and to analyse the distinctive philosophical approaches of mentioned psychoanalysts. The development of Bachelor’s paper includes absorption of appropriate literature and insight into the theme as well as research of the most essential ideas. Bachelor’s paper consists of 3 main chapters: origin of the concept of fear; the concept of fear and its transformations in works of S. Freud; the concept of fear in works of L. Binswanger; the second and the third chapter both are divided in sub-chapters. There are used 33 information sources divided into 4 groups: primary literature sources, secondary literature, articles and internet sources.
The Concept of Angst in Works of S.Freud and L.Binswanger.
Keywords: Filozofija