Kriminālatbildības noilgums - Simulis, Māris (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir kriminālatbildības noilgums, kur autors pēta esošās nepilnības Krimināllikumā. Pirmkārt, kriminālatbildības noilguma termiņa skaitīšanas sākuma un beigu momentu, kas sagādā ne mazums problēmu juridiskajā praksē. Bez tam, tiek izanalizēti argumenti, kas atbalsta kriminālatbildības noilguma institūta eksistenci, kā arī tos, kas noliedz. Tāpat tiek pētīti regulējumi ārvalstu krimināllikumos, lai objektīvāk varētu spriest par Krimināllikumā esošo regulējumu. Autors arī izvirza savus ierosinājumus situācijas uzlabošanai Latvijā.

The topic of bachelor is lapse of criminal liability, where author analises the most important uncertainties in Latvian Criminal law. First, the beginning and end of lapse of criminal liabilities term, which makes problems in practice of courts. Besides, author found out arguments, which support existance of lapse of criminal liability and those, who are against it. By objective considerations, there is a look, how it is regulated in foreign countries and compered with Latvian criminal law. Author offers own suggestions to make better regulation, so in the future investigation services and courts could avoid from problems.
Lapse of Criminalliability
Keywords: Juridiskā zinātne