Sporta kluba "Džudo Lido" tīmekļa vietnes pilnveidošana - Mikuckis, Filips (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba autors: Filips Mikuckis Darba zinātniskais vadītājs: M. b. a., lektore Ilze Baļčūne Darba temats: sporta kluba “Džudo Lido” tīmekļa vietnes pilnveidošana Darba mērķis ir veikt analīzi par esošo Biedrības „Džudo klubs LIDO” mājaslapu un izstrādāt vairākus iespējamos risinājumus tās popularizēšanai. Diplomdarbā tiek apskatīti tīmekļa vietnes navigācijas elementi, sākumlapas izstrāde un galvenās idejas realizācija, informācijas meklēšana, tīmekļa lapas nosaukumi un vietnes dizains. Lai sasniegtu diplomdarba mērķi, tika veikta tīmekļu vietnes analīze, iegūstot konkrētus atlasīto kritēriju rādītājus, kas dod iespēju veidot ieteikumus vietnes uzlabošanai. Tika izpētīti šādi aspekti – sākumlapas galvenās idejas realizācija, navigācijas iespējas, vietnes lasāmība, krāsu saderība. Tika izstrādāta kritēriju kopa ar vērtēšanas skalu, pēc kuras varēs atspoguļot kopējo vietnes novērtējumu. Diplomdarbā tiek apskatītas un salīdzinātas citas Latvijas džudo tīmekļu vietnes. Tika veikta intervija ar kluba valdes locekli, kurš, atbildot uz konkrētiem jautājumiem, novērtēja doto vietni. Darba laikā tika konstatēts, ka vairumam vietnes lietotāju radās problēmas ar meklēšanas loga izvietojumu, vietnes krāsu izvēli, fontu un piekļuvi sākumlapai. Darba apjoms – 58. Lpp., 2 tabulas un 20 attēli.

Author: Filips Mikuckis Supervisor: M. b. a. lecturer Ilze Baļčūne Theme of the work: Development of the Website of the Sports Club “Judo Lido” The aim of the present work is to analyze the website of "Judo Lido" and provide a number of possible solutions for its promotion. The author discusses about navigation elements of the website, homepage design and realization of the main ideas, searching option, titles of the webpage. In order to achieve the aim of the diploma analysis about the website has made, obtaining certain selected criteria indicators which would allow to make recommendations for improving the site. The following aspects were examined: the main ideas of popularization of the homepage, navigation, readability, colour compatibility. Set of criteria was developed with the scale of evaluation, which leads to overall assessment of the site. During the research it was found that most users encountered problems with the location of the search option, choice of colours, fonts, and access to the homepage. The volume of the work - 58 pages, 2 table and 20 figures.
Sport club "Džudo Lido" website improvement
Keywords: Vadībzinātne; tīmekļu vietnes uzlabošana; informācijas tehnoloģijas; informācijas sistēma; tīmekļu vietne