5-6 gadīgu bērnu interese par dabas procesiem āra nodarbībās - Prodniece, Ineta (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autors: Ineta Prodniece. Darba nosaukums: 5-6 gadīgu bērnu interese par dabas procesiem āra nodarbībās. Kvalifikācijas darba mērķis: Izpētīt 5-6 gadīgu bērnu interesi par dabas procesiem, laikapstākļiem āra nodarbībās, iegūt zinātnieku informāciju un to analizēt, paust secinājumus. Kvalifikācijas darba uzdevumi: •Apgūt un analizēt pedagoģijas un zinātnieku atziņas par pirmsskolas vecuma bērnu attīstību un interesi par āra nodarbībām un to ietekmi, lai attīstītos šī interese; •Raksturot 5-6 gadīgu bērnu interesi par dabas procesiem āra nodarbībās; •Priekšlikumu izstrādāšana bērnu intereses sekmēšanai par āra nodarbībām; •Regulāri organizētas rotaļnodarbības ārā. Kvalifikācijas darba struktūra: Sastāv no ievada, 2 nodaļas, 14 tabulas, 8 diagrammas, 9 attēli, secinājumi, 21 avoti, izmantotā literatūra. Kvalifikācijas darba apjoms 49 lpp.

Author of the paper: Ineta Prodniece. Title of the paper: Interest of 5-6 year old children in natural processes in outdoor activities. Aim of the paper: To study the interest of 5-6 year old children in natural processes, weather conditions during outdoor classes, to obtain information from scientists and analyse it, to express conclusions. Tasks of the paper: •To acquire and analyze the findings of pedagogy and scientists on the development of preschool children and their interest in outdoor activities and their impact in order to develop this interest; •To describe the interest of 5-6 year old children in natural processes during outdoor activities; •The development of proposals to promote children’s interest in outdoor activities; •Regularly organized play lessons outside. The structure of the paper: The work consists of the introduction, 2 chapters, 14 tables, 8 diagrams, 9 pictures, conclusions, 21 used literature. The amount of the paper– 49 pages.
Interest of 5-6 year old children in natural processes in outdoor activities
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; 5-6 gadīgi bērni; interese; āra nodarbības; laikapstākļi