Bērnu ar bērnu cerebrālo trieku iekļaušanās iespējas vispārējās izglītības iestādēs - Baumane, Evija (Latvijas Universitāte, 2015)
LU studentes Evijas Baumanes diplomdarba tēma: „Bērnu ar bērnu cerebrālo trieku iekļaušanās iespējas vispārējās izglītības iestādēs”. Mērķis ir: izpētīt, kā noris iekļaušanās process pamatskolas klasēs. Pētījuma objekts: iekļaušanās process 2., 4., 7. un 9. klasē Pētījuma priekšmets: bērnu ar BCT iekļaušanās iespējas Pētījuma uzdevumi: 1.analizēt teorētisko literatūru atbilstīgi diplomdarba tematam; 2.anketēt skolēnus, vecākus un skolotājus par iekļaušanās iespējām; 3.analizēt iegūtos datus; 4.izstrādāt ieteikumus. Pētījuma jautājums: kā sekmēt iekļaušanās procesu 2.- 9. klasē bērniem ar BCT? Darba gaitā tika rasta atbilde uz pētījuma jautājumu. Pētījuma metodes: Teorētiskā - literatūras analīze; Empīriskā – anketēšana, statistiskā datu analīze. Atslēgas vārdi: bērnu cerebrālā trieka, iekļaušanās, fiziskās attīstības traucējumi, vispārējās izglītības iestāde. Diplomdarbs satur 64 lappuses, tajā ietverti 8 attēli un 10 tabulas, ievietoti 4 pielikumi.

The theme of Evija Baumane’s (Student from the University of Latvia) Diploma Paper is: “The Possibilities of Children with Cerebral Pulsy Being included in the General Education System”. The Aim is: to study how the inclusion process proceeds in Primary schools. The Object of research: the process of inclusion in Form 2, 4, 7 and 9; The Subject of research: the possibilities of inclusion of children with cerebral pulsy; The Tasks of the research: 1.to analyse the theoretical literature of the theme of Diploma; 2.to interview pupils, parents and teachers to study the possibilities of inclusion; 3.to analyse the gained data; 4.to produce suggestions. The Question of Research: how to facilitate the inclusion process for children with cerebral pulsy from Form 2 to 9? The answer of the question of Research was found. The Methods of Research: The Theorethical – the analysis of literature; The Empirical – interviewing, statistical analysis of data. Key Words: childrens’ cerebral pulsy, inclusion, intrusion of physical development, institution of general education. The Diploma contains of 64 pages, from which 8 are pictures and 10 tables, 4 appendices.
The Possibilities of Children with Cerebral Pulsy Being included in the General Education System
Keywords: Pedagoģija; bērnu cerebrālā trieka; iekļaušanās; fiziskās attīstības traucējumi; vispārējās izglītības iestāde