SIA "Līvānu kūdras fabrika" finansiālā stāvokļa analīze un novērtējums - Rumpe, Mārīte (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir veikt SIA” Līvānu kūdras fabrika” finanšu analīzi, lai rezultātā novērtētu uzņēmuma finansiālās darbības efektivitāti un izstrādātu priekšlikumus uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Bakalaura darba pirmajā nodaļā autore apraksta finanšu analīzes teorētisko informāciju. Otrajā nodaļā tiek veikta uzņēmuma finanšu analīze, bet trešajā nodaļā autore salīdzina SIA „Līvānu kūdras fabrika” finanšu rādītājus ar konkurenta un nozares vidējiem rādītājiem. Darbā izmantoti 22 bibliogrāfiskie avoti: Latvijas un ārvalstu zinātnieku darbi, SIA „Līvānu kūdras fabrika” gada pārskati un nepublicētie dati. Bakalaura darba apjoms ir 79 lpp., tas sastāv no 3 nodaļām, kurās ietvertas 10 tabulas, 34 attēli, 8 pielikumi. Pētījuma periods 2009. – 2012. gads. Atslēgvārdi: finanšu analīze, likviditāte, maksātspēja, rentabilitāte.

The purpose of bachelor is to estimate a financial position of the enterprise as a result of which to draw conclusions and to develop offers for improvement of a financial position the company „Līvānu kūdras fabrika”. In the first chapter the author describes the theoretical information about financial analysis. In the second chapter is carried out the company’s financial analysis, but in the third chapter the author compares the company’s „Līvānu kūdras fabrika” financial indicator with one of the rivals and with the industry average. In the work there are used 22 bibliographical sources: latvian and foreign scientists works, non-published materials and the annual reports of the company „Līvānu kūdras fabrika”. The amount of the bachelor is 79 pages, it consists of 3 chapters, where are 10 charts, 34 pictures, 8 appendixes. Research covers a period between 2009. and 2012. year. Key words: financial analysis, liquidity, solvency, profitability.
The financial analysis and evaluation of the company "Līvānu kūdras fabrika"
Keywords: Ekonomika