Kopējās lauksaimniecības politikas reformas ieviešanas perspektīva Latvijā - Graudiņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darba tēma ir “Kopējās lauksaimniecības politikas reformas ieviešanas perspektīva Latvijā” Maģistra darba tēmas izvēli noteica Kopējās lauksaimniecības politikas loma Eiropas Savienībā un izmaiņas šai politikā pēc 2003.gada reformas, kuras īstenošana ir izaicinājums ikvienai ES dalībvalstij, arī Latvijai. Maģistra darba mērķis ir noskaidrot Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politikas reformas ieviešanas iespējamos modeļus un to ietekmi uz tiešo maksājumu pieejamā finanšu apjoma apgūšanu Latvijā. Maģistra darbā teorētiskajā daļā tiek analizēta KLP un KLP 2003.gada reformas likumdošana, elementi un finansēšana. Izpētīta Latvijas lauksaimniecības politika pirms un pēc KLP ieviešanas, kā arī iespējas reformas ieviešanai Latvijā, un analizēti iespējamie KLP reformas ieviešanas modeļi, un atkarībā no modeļa prognozēta iespējamā pieejamā finanšu apjoma apgūšana. Nobeigumā tiek sniegti priekšlikumi KLP reformas ieviešanai Latvijā.

The theme of master thesis is “Implementation perspective of Common Agricultural Policy reform in Latvia”. The master thesis rose because of Common Agricultural Policy role in EU and coming changes in this policy after reform 2003. Common Agricultural Policy reform comes as challenge for all member states of EU - also for Latvia. The objective of master thesis is to clear up the possible models of EU Common Agricultural Policy reform and the impact of those models on available financial volume for EU direct payments in Latvia. Master thesis gives the review of theoretical aspects of EU support, and analysis of EU CAP and reform 2003 legal basis, elements and financial provisions. Analyse Latvian agricultural policy before and after CAP implementation, and research possible CAP reform models in Latvia and depending of model simulates possible available financial volume. In conclusion gives suggestions for CAP reform implementation in Latvia.
Implementation Perspective of Common Agricultural Policy Reform in Latvia
Keywords: Ekonomika