Diskursa iezīmētāji TV raidījumā “Pasaki to skaļi!” - Ratfeldere, Odrija (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbā tiek pētīti diskursa iezīmētāji televīzijas raidījumā Pasaki to skaļi!. Raidījuma struktūra ir jautājumu un atbilžu veidā. Šajā bakalaura darbā tika ekscerpēti fragmenti, kuros novēroti diskursa iezīmētāji un klasificēti pēc to funkcijām. Darbā atspoguļots, kas ir diskursa iezīmētāji, sniegts ieskats diskursa analīzē, kā arī diskursa iezīmētāju klasifikācija pēc to funkcijām valodā. Bakalaura darba mērķis ir pētīt televīzijas raidījumā "Pasaki to skaļi!" lietoto diskursa iezīmētāju funkcijas, pamatojoties uz teorētisko literatūru. Darba gaitā autore secina, ka diskursa iezīmētāji novērojami ne tikai intervējamo runā, bet arī intervētāju runā, lai gan intervētāju teksts ir iepriekš sagatavots.

The Bachelor thesis examines the discourse markers in the TV talk show "Say it loud!". The structure of the programme is in the form of questions and answers. In this Bachelor thesis, fragments in which discourse markers were observed were excerpted and classified according to their functions. The thesis presents what discourse markers are, gives an insight into discourse analysis, and classifies discourse markers according to their functions in language. The objective of the Bachelor thesis is to study the function of discourse markers in the TV talk show "Say it loud!" based on theoretical literature. During the research, the author concludes that discourse markers are observed not only in the interviewees' speech, but also in the interviewer's speech, even though the interviewer's text has been prepared in advance.
Discourse markers in TV talk show “Say It Loud!”
Keywords: Filoloģija; diskursa iezīmētāji; diskursa iezīmētāju funkcijas; pragmatiskie iezīmētāji; pasaki to skaļi