Valsts pārbaudes darba matemātikā 9.klasē didaktiskā analīze - Žuka, Nadežda (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā „Valsts pārbaudes darba matemātikā 9. klasē didaktiskā analīze” tiek izpētīta aktuāla problēma – kā labāk sagatavoties eksāmenam 9. klasē. Darbā tiek izpētīti un analizēti pārbaudes darbi no četrām valstīm. Izveidots uzdevumu komplekts, kas satur uzdevumus no eksāmeniem Somijā, Dānijā un Krievijā. Sagatavotais materiāls ir noderīgs topošajiem un praktizējošajiem matemātikas skolotājiem, kas gatavo skolēnus 9. klases pārbaudes darba kārtošanai. Darbā izmantots diagnosticējoša darba 8. klasē rezultātu pētījums. Darbā ir 53 lapas puses, 6 nodaļas ar 13 attēliem, 17 bibliogrāfiskā saraksta vienības. Pielikumā tabulas.

The Master’s work “Didactics analysis of national testing in Mathematics 9th Grade” is has investigated an actual problem – how better to prepare for the exam in Grade 9. The author has researched and analyzed the tests of four countries. The set of tasks containing tasks from the exams in Finland, Denmark and Russia has been creaded. The prepared material is useful for teachers of the Mathematics, who are preparing students to pass Grade 9 exam. Diagnostic work research results of 8th grade are used in the work. The Master’s work has 53 pages, 6 chapters with 13 images, 17 bibliography items. There are tables in the annex.
Didactics analysis of national testing in mathematics 9th grade
Keywords: Matemātika; eksāmena uzdevumi; didaktiskā analīze; pārbaudes darbs; izglītības standarts matemātikā