Sociālpedagoģiskā darbība ar riska ģimenēm. - Ņemcova, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2006)
Svetlanas Ņemcovas diplomdarba “Sociālpedagoģiskais darbs ar riska ģimenēm” mērķis ir noskaidrot sociālpedagoģiskās darbības iespējas ar riska ģimenēm un izstrādāt programmu darbam ar tām Rīgas 71. vidusskolā. Autore analizē riska ģimenes jēdzienu, riska faktorus un parametrus kā noteikt riska faktoru līmeņus. Autore analizē dažādu autoru pieejas un ieteikumus sociālā pedagoga darbam ar riska ģimenēm. Praktiskajā daļā autore veikusi pētījumu 7. klasēs, izvērtējot situāciju 93 skolēnu ģimenēs, konstatējot riska faktorus un nosakot to līmeņus. Autore piedāvā sociālpedagoģiskās darbības programmu ar riska ģimenēm. Programmas aprobācijas rezultātu analīzi autore veic ar viena gadījuma analīzi.

The aim of the Diploma paper is to find out the possibilities of social pedagogical activities with the social risk families and to work out a program for working with such families at Riga Secondary school Nr. 77. The author analyses the concept of family, the risk factors and parameters how to determine the levels of risk factors. The practical study is performed in Grade 7 by evaluating the situation in 93 families, stating the risk factors and deciding on their levels. The author also offers a social pedagogical program for work with the risk families.
Social pedagogical work with risk group families.
Keywords: Sociālais pedagogs [fakultāte]